+420 771 148 308
info@plzenskazastavka.cz

Užitečné odkazy

Webové stránky

https://pohrebni-sluzba.pohreb.cz/plzensky_krajPraktické rady, služby, pohřeb.
https://www.pmscr.cz/Státní org., pomoc pozůstalým po obětech a obětem trestných činů, možnost jednání mezi pachatelem a obětí o urovnání následků trestného činu.
http://poradci-pro-pozustale.cz/Asociace poradců pro pozůstalé ČR.
http://www.dlouhacesta.cz/Posláním Dlouhé cesty je pomáhat rodičům, kterým zemřelo dítě v jakémkoliv věku a z jakékoliv příčiny.
http://www.csodn.cz/České sdružení obětí dopravních nehod poskytuje morální podporu a podporu práv pozůstalých a poškozených lidí při dopravních nehodách.
http://www.cestadomu.cz/Hospicová mobilní péče. Poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým.
http://www.umirani.cz/Informační a diskuzní portál pro pečující, zdravotníky, nemocné a pozůstalé.
http://www.poradenstvipropozustale.cz/Webové stránky spolupracovnice Plzeňské zastávky, poradkyně pro pozůstalé, diplomované zdravotní sestry Evy Volrábové.
https://poradenstvi.wordpress.com/Webové stránky poradkyně Plzeňské zastávky Mgr. Kateřiny Rastislavové Ph. D., na podporu při perinatální ztrátě.
https://mgr-monika-jelinkova.webnode.cz/
Webové stránky psychoterapeutky Plzeňské zastávky Mgr. Moniky Jelínkové.
http://www.kostelujeziska.cz/Kostel Nejsvětějšího Jména Ježíš, zvaný Kostelík U Ježíška, v Plzni. Jedno z míst pro setkávání. (Akce spolku Plzeňská zastávka.)
http://www.kacaba.cz/Kafé restaurant Kačaba je chráněná pracovní dílna, která poskytuje pracovní rehabilitaci lidem se zdravotním postižením. (Jedno z míst setkávání Plzeňská zastávka.)
http://www.sosarcha.cz/Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy poskytuje sociální služby všem těm, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace.
https://www.odskodne.cz/skoda-zpusobena-smrti-umrtimInformace k nároku na odškodném.
http://www.photostudiokrista.cz/Fotografka Kristina Drahošová z Nepomuku, která je spolupracovnicí Plzeňské zastávky.
http://www.nenarozenemiminko.cz/stránky Lucie Dolejší, členky Dlouhé cesty, věnované synkovi Filípkovi.

Videa

13. komnata Markéty ZinnerovéZnámá spisovatelka a scenáristka zpracovala svůj příběh ve filmu Den pro mou lásku. Jak se dokázala v reálném životě vyrovnat s nejtěžší ztrátou, jaká může matku potkat?
13. komnata Michala DavidaZpěváka, u něhož si většina z nás myslí, že žije naplno a hlavně „nonstop“, postihlo neštěstí jedno z nejhorších – zemřela mu dcera. M. David má jistotu, že smrtí život nekončí a že se s ní jednou znovu setká.
13. komnata Dalibora JandyDržitel tří Zlatých slavíků z 80. let, kdy složil a zpíval i svou nejznámější píseň Hurikán, se musel vyrovnat s tím, že jeho syn dobrovolně odešel ze života.
13. komnata Marty JandovéZnámá zpěvačka, dcera rockové legendy Petra Jandy, se musela vyrovnat se smrtí maminky a bratra.
13. komnata Venduly SvobodovéNejdříve ji na zákeřnou nemoc zemřela malá dcerka, později z vlastního rozhodnutí muž. Dokument z doby, kdy se vyrovnávala Vendula Svobodová se smrtí dcery.